Ukrajnai háború: Orbán Viktor nagyköveti értekezletet tartott

Ukrajnai háború: Orbán Viktor nagyköveti értekezletet tartott

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek tart előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén 2022. március 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel Magyarország nagyköveteinek tartott előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő először Szijjártó Péter miniszterrel és a tárca államtitkáraival egyeztetett, majd a nagykövetek előtt az orosz–ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről beszélt. Hangsúlyozta: most mindenkinek, így a magyar diplomáciai karnak is az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza Magyarország belesodródását a háborúba. Magyarország biztonsága az első – szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: hazánk részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben, de sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, mert azzal magyar emberek életét veszélyeztetnénk.

Az orosz agresszió keddi eseményeiről szól frissülő, percről percre cikkünket itt olvashatják.