Ülésezik a kormány

Ülésezik a kormány

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brüsszeli szankciók miatt egész Európa energiabiztonsága megroppant. Magyarország energiaellátását ebben a helyzetben is biztosítani fogjuk – ezzel a szöveggel közölte szerda délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy kormányülés kezdődött. Arról nem tett említést, hogy ezzel egy időben az Európai Bizottság is döntést hoz a régóta várt magyar uniós támogatásokról és 3000 milliárd forintot is felfüggeszthetnek.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig azt közölte, hogy 14.30-től kormányinfót tartanak. Ő azt írta, hogy „a szankciók nem fogják elhozni a háború végét, csupán tovább mélyítik az Európát sújtó válságot. Ebben a nehéz helyzetben is foggal körömmel ragaszkodnunk kell a számunkra fontos dolgokhoz: családok és a nyugdíjasok támogatásához, a munkahelyek megőrzéséhez.” A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása alapján az index azt közölte, hogy Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter is ott lesz a kormányinfón. Ő nyilván az Európai Bizottság döntését fogja kommentálni.

Frissítés: a kormányinfó bejelentéseiről itt olvashat.