Ultimátumot ad Orbán Viktor a választókerületi elnököknek

Ultimátumot ad Orbán Viktor a választókerületi elnököknek

Orbán Viktor és Kósa Lajos egyeztetése (Fotó: Kósa Lajos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fontos választás elé állítja Orbán Viktor a Fidesz választókerületi elnökeit az éppen zajló egyeztetési folyamatban – értesült az Inforádió. Információik szerint a miniszterelnök egyfajta ultimátumot ad azoknak a fideszeseknek, akik országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök és egyben helyettes államtitkárok, vagy államtitkárok. Nekik a jövőben dönteniük kell arról, hogy melyik pozíciót tartják meg, mert Orbán Viktor azt szeretné, ha a kormányzati munka senkit sem vonna el a 2022-es kampánytól.

A kormánypárt másfél hete jelentette be egy közleményben, hogy Orbán Viktor „félidős konzultációba” kezd és a miniszterelnök megbeszélését folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével. A Facebookra feltöltött fényképek alapján már legalább harmincan jártak nála a Karmelita Kolostorban. Mások mellett Kósa Lajos, Lezsák Sándor, Cseresnyés Péter, Hende Csaba, Szabó Tünde és V. Németh Zsolt.

Orbán bosszúja lesújt rátok | Magyar Hang

A sajtóban korábban már felmerült, hogy várhatók személycserék a választókerületi elnöki posztokon. A 24.hu arról írt, hogy az önkormányzati választáson a vártnál rosszabb eredmény miatt terítéken van, hogy a gyengén teljesítő választókerületek – akár 15-20 körzet – élén lecserélik az elnököt.