Ungár Péter: Az ellenzéki politika megbukott

Ungár Péter: Az ellenzéki politika megbukott

Demeter Márta, az LMP frakcióvezetõ-helyettese (b2), Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselõje (j2) és Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövõ elnöke (j) fáklyát gyújt a tandíjmentes felsõoktatásért tartott demonstráción a fõvárosi Szent Gellért téren 2018. október 23-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki politika megbukott, nem szégyen egyetérteni a Fidesszel – jelentette ki Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a HVG-nek adott interjújában. A képviselő új politikát hirdet, amely nem fogja diktátorozni Orbánt, sőt, Ungár sok dologban egyet ért vele.

Ungár Péter szerint migrációügyben nem szégyen a Fidesszel egyetérteni, sőt, becsapja magát az ellenzék, ha minden problémáért a Fideszt teszi felelőssé. Úgy gondolja, hogy nem lehet mindent a médiatúlsúlyra, az egyenlőtlen választási rendszerre, a csalásokra, a Fideszre fogni. Az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után nem lehet mindent ugyanúgy csinálni, mert ha így folytatja az ellenzék, akkor a jövő tavaszi uniós választást is elveszíti. Márpedig ez egy tisztán listás szavazás lesz, vagyis nem lehet majd a Fidesz választási rendszerének torzító hatásaira hivatkozni – mondta.

Van-e gyógymód veszettség ellen? - Magyar Hang

Két egymásra fenekedő fanatikus szekértábor uralja közéletünket. A hatalom érdeke ennek a helyzetnek a fenntartása.

Ungár úgy véli, ha a következő önkormányzati választáson le akarják váltani a Fideszt, akkor az LMP számára a Jobbikkal elengedhetetlen a koordináció. És ez csak a rövid távú cél Ungár szerint. A hosszú távú cél pedig az, hogy még nagyobb legyen az együttműködés. Ungár úgy látja, hogy a Fidesz a kétharmad közelében marad mindaddig, amíg az ellenzék nem tudja eldönteni, hogy ki lenne a miniszterelnök egy ellenzéki győzelem esetén.

Ungár az MSZP néhány politikusáról is jó véleménnyel van. Szerinte „a Fidesz utáni politikában” a szombathelyi Nemény Andrásnak, Molnár Zsoltnak és Hiller Istvánnak is helye van.

Ungár a jövő évi önkormányzati választás kapcsán beszélt az ellenzék esélyeiről, míg Tarlós Istvánt nagyon erős főpolgármester-jelöltnek tartja, addig az ellenzék számára megnyerhető városnak tartja Pécset, Szombathelyet, Miskolcot, vagy akár Vácot is.

Ellenzék: állapota válságos - a régi utak járhatók, csak nem vezetnek sehova

Egyelőre nem látni, az (ön)pusztításból miként lesz építkezés. Feltűnő, hogy a legismertebb képviselők mintha menekülnének a parlamentből.

A személye elleni támadásokról szólva Ungár kijelentette: nem akarja eladni a tulajdonrészét a BIF-ben csak azért, mert Mészáros Lőrinc is feltűnt a cég közelében. Átlátható, miből van vagyona, mondta, hozzáfűzve, hogy szerinte a „belső politikai helyezkedések miatt" támadják őt párton belül. A párton kívülieknek meg akkor sem tudna megfelelni, ha „személyesen váltaná le Orbán Viktort". Nekik nem tudok olyat csinálni, hogy ne Schmidt Mária fia legyek – fogalmazott Ungár Péter.

Az LMP-s etikai bizottsági vizsgálatára vonatkozó kérdésre pedig azt válaszolta, hogy magától nem távozik a pártból.