Ungár Péter: Nevetséges a parlamenti bojkott

Ungár Péter: Nevetséges a parlamenti bojkott

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tartja célravezetőnek az LMP, hogy az ellenzéki pártok bojkottálják az Országgyűlés hamarosan esedékes alakuló ülését, mint ahogyan azt a Momentum már bejelentette. Ungár Péter szerint ugyanis ezzel újra csak a saját problémáikról beszélnek, nem az országról.

– Az az igény, hogy a negyedik kétharmad után gondoljuk teljesen újra a politikánkat jogos. De ha azt gondoljuk, hogy a magyar emberek akkor fogják az ellenzéket választani a Fidesz helyett, ha a parlament nyitóülésén való részvételből csinálunk politikát, akkor félő, hogy nagyon rossz irányba indulunk – közölte az LMP-s Ungár Péter vasárnap este a Facebookon. A politikus arra reagált, hogy a Momentum már bejelentette a bojkottot arra hivatkozva, hogy a mai magyar parlament leginkább a hazugság, a lopás és a cinizmus házává vált.

Ungár Péter szerint ugyanakkor már az előző ciklusban is elmondták, hogy ez nem teljeskörű demokrácia és az ellenzéki politizálás lehetőségei korlátozottak. – Ők pedig (a választók) láthatóan úgy érezték, hogy mi csak magunkról tudunk beszélni, ezért nem szavaznak ránk. Majd a negyedik kétharmad után újra magunkról, a mi problémáinkról, a mi valóságunkról kezdünk nekik beszélni – írta. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy tudták, milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultak ezen a választáson. – Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni – közölte, hozzátéve, hogy nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna, ezért érdemes először magukban keresni a hibát.

Mindezek alapján a politikus kiemelte, hogy nem fogják bojkottálni a parlamenti alakuló ülést, mert nevetségesnek éreznék. Sőt, nem fognak bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látják. Ráadásul – tette hozzá – a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit sem érdekel a siránkozásuk. Ehelyett el fogják mondani, hogy a kormány cserbenhagyta a szociális dolgozókat, hogy a klímaváltozás tragédia lesz hazánk számára, és hogy megfizetethetetlen hazánkban a lakhatás.