Ungár Péter: Félő, továbbra se érdemes a kormányfő szavait komolyan venni zöld ügyekben

Ungár Péter: Félő, továbbra se érdemes a kormányfő szavait komolyan venni zöld ügyekben

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Meglepőnek nevezte az LMP-s Ungár Péter, hogy Orbán Viktor szombati, tusványosi beszédében azt kritizálta, hogy a multinacionális vállalatok extraprofitra tesznek szert a háború következtében. Szerinte ugyanis felmerül a kérdés, hogy ha ezzel problémája van, akkor miért védi minden erejével a Magyarországon adót egyáltalán nem fizető külföldi nagyvállalatokat? – Miért az a kormány egyetlen gazdaságpolitikai állítása a válságban, hogy a recesszió árát a sminkes, a futár, a szociális dolgozó és a pedagógus fizesse meg, ne a MOL vagy a Mercedes? – tette fel a kérdést.

Az ellenzéki képviselő egyúttal örömét fejezte ki, hogy már a miniszterelnök is azt mondja, le kell szakadni a gázfüggőségről. – Jobb később, mint soha – írta, hozzátéve, hogy ha a kormányfő az elmúlt tíz évben nem ennek pontosan az ellenkezőjét csinálta volna, akkor most kisebb bajban lennénk.

Végül jelezte, ha Orbán Viktor nem jelenti be, hogy azonnal elindul az épületszigetelési program, feloldják a szélenergia tiltását és bevezetik a klímabérletet, „addig félő, hogy továbbra se érdemes egy szavát se komolyan venni, amikor zöld kérdésekről beszél”.

Címkék: Ungár Péter