Ungár Péter lesz az LMP frakcióvezetője

Ungár Péter lesz az LMP frakcióvezetője

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. Forrás: a képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ungár Péter lesz az LMP frakcióvezetője, a párt parlamentbe jutott képviselői ugyanis őt választották meg erre a tisztségre – ezt hétfőn este közölték. Ungár Péter kétségkívül az egyik legismertebb arca az LMP-nek; listáról jutott be az Országgyűlésbe, ugyanis hiába indult el még az ellenzéki előválasztáson a szombathelyi egyéni választókerületben, végül a DK-s Czeglédy Csaba legyőzte. (Április 3-án ugyanakkor az ellenzéki politikus alulmaradt a fideszes Hende Csabával szemben.)

Az LMP általános frakcióvezető-helyettese Csárdi Antal lesz, a párt egyetlen olyan politikusa, aki egyéni mandátumot tudott szerezni a belváros egy részét és a budai Vár területét magában foglaló körzetben.

A zöldpárt frakciójának tagja lesz még Kanász-Nagy Máté társelnök, illetve Keresztes László Lóránt, mindketten az ellenzék közös listájáról szereztek mandátumot. Az ötödik tag, Bakos Bernadett azért ülhet be az Országgyűlésbe, mert a pártok korábbi megállapodásának köszönhetően a Demokratikus Koalíciótól megkapták az Európai Parlamentben maradó Dobrev Klára mandátumát.