Ungár Péter nekiment Karácsony Gergelynek

Ungár Péter nekiment Karácsony Gergelynek

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki politikusok között is vitát szült a vasárnapi időközi választások eredményéből levonható tanulság, legalábbis az LMP-s Ungár Péter nem éppen finoman bírálta Karácsony Gergelyt. Mint ismert, a négy fővárosi voksolásból hármat elveszítettek az ellenzéki pártok.

Csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi választásokon – ebben egyetértett Ungár Péter is a főpolgármesterrel. Több dologban ugyanakkor nem. 

Karácsony Gergely ugyanis úgy értékelte az eredményeket, hogy az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak. – Megüzenték, hogy ez az április 3-a óta bemutatott „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova. Megüzenték, hogy nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást” – elemezte a helyzetet.

Ungár Péter szerint ugyanakkor a szavazók már a választások előtt mutatott ellenzéki teljesítménnyel sem voltak különösebben elégedettek, „márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek”. Ezért szerinte az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az „elemzői énje” felszínre törésének. Egyúttal azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán ráindult a közös ellenzéki jelöltre.

Az LMP-s politikus szerint egyébként a szavazók nem egyöntetűen azt követelik, hogy a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között. Amikor ugyanis volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazójuk volt és jóval több mandátumuk.