Ungár Péter nem akar „a homoszexuális politikus lenni”

Ungár Péter nem akar „a homoszexuális politikus lenni”

Ungár Péter (Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs fideszes kontroll alatt és nem vágyik a kormánypártba Ungár Péter (LMP), aki a Valaszonline.hu-nak adott terjedelmes interjút. A politikus – aki április végén lapunknak adott interjújában közölte, hogy meleg – többek között arról beszélt, hogy a Fidesz nem tud pénzt elvenni a családi cégből, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ből, a BIF ugyanis a „Nemzeti Együttműködés Rendszere előtt és utána is az lesz”.

Ungár Péter felidézte azt is, hogyan lett Schiffer András táskahordozója – a kifejezést maga is használja. Eszerint édesanyja, Schmidt Mária jóban volt Schiffer Andrással. Ő beszélt neki Ungárról, hogy „ilyen zöld dolgokat tanult”, majd később a munkatársává avanzsált.

Az LMP-s politikus visszautasította azt az újságírói felvetést, hogy ha legalább ő visszalép a budai választókerületében, nincs kétharmad. Azzal védekezett, hogy őt éppen azért tiltották el három évre minden párttisztségtől, mert az etikai bizottság szerint titokban a koordinációt szervezte. – Tehát én voltam belül, aki az együttműködés mellett érvelt, sőt, papírom van róla, hogy tettem is érte. Másrészt senki nem volt sem az MSZP-ben, sem a DK-ban, aki azt hitte volna, hogy ez a körzet, ahol most is ülünk, nyerhető. Vagy a 12. kerület. Arról sem hitte senki. Mindenki meglepődött aztán, mennyit kapott Bauer Tamás. A mérések sem mutatták előre, hogy ez várható. Történelmietlen megközelítés tehát, hogy a Fideszt segítettük, amikor nem léptünk vissza, hiszen nem hittük, hogy esélyes lehet ez a két, hagyományosan jobbos választókerület – fogalmazott.

Arról, hogy miért szállt be a szombathelyi Ugytudjuk.hu portálba, azt felelte, hogy az LMP Vas megyei elnökének kérésére jelentkezzen át Vas megyei pártszervezetbe, később ezért szállt be a helyi portálba. A szombathelyi önkormányzati választásról azt mondta, hogy nehéz lesz az ellenzéknek győznie, mivel a vasi megyeszékhely hagyományosan jobboldali város, ahol nem a kormány népszerűtlen, hanem a helyi Fidesz. Ez Ungár szerint Hende Csaba országgyűlési képviselő felelőssége.

Ungár a klímakrízisről is beszélt. Szerinte a klímaváltozás középpontba kerüléséből azért nem tud az LMP profitálni, mert nekik „sikerült ebből a szempontból a legrosszabb pillanatban előadnunk a Kisgazdapártot. Sőt. Lepipálnunk. Amit mi produkáltunk, az, mondjuk úgy: a Kisgazdapárt LSD-n” – magyarázta.

A Coca-Cola plakátját pedig az amerikai geopolitikai nyomulás manifesztumának tartja, amelyről azt mondta, hogy a nyugati nyomulás bár kritizálandó, objektíve jobb, hiszen a valóságban a szexuális kisebbségek helyzete eközben egyre javul, Magyarországon is. A lapunkban történt coming out-járól pedig arról beszélt, hogy azért vállalta fel a homoszexualitását, mert túl akart rajta lenni. – Nem akarok „homoszexuális politikus” lenni, akinek ez a témája. Azért mondtam el, hogy ugorhassunk. Abból a szempontból viszont jó, hogy kimondhatok olyan dolgokat, amelyekért máskülönben homofóbnak tartanának. A Coca-Cola-sztori is ilyen. Persze az egy és biztos igazság birtokosainak erre is van megoldása: ha nem értesz egyet velük, akkor nem csupán nem értesz egyet, hanem öngyűlölő vagy.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom