Uniós forrásokról egyeztetet 17 ország képviselőjével Karácsony Gergely

Uniós forrásokról egyeztetet 17 ország képviselőjével Karácsony Gergely

2022.10.27. Diplomaták látogatása a főpolgármesternél (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely hivatalos oldala)

Fotó: Tuba Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhét ország nagyköveteivel és képviselőivel egyeztetett a Városházán az uniós forrásokról. A találkozót a főpolgármester kezdeményezte – derül ki Karácsony Gergely Facebook-posztjából.

„A tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került. Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az EU-s forrásokat” – írta a főpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai. Szavai szerint azért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.

„Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni. Ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania, például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az EU-nak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie” – zárta gondolatait a főpolgármester.

 
 
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.