Uniós forrásokról egyeztetet 17 ország képviselőjével Karácsony Gergely

Uniós forrásokról egyeztetet 17 ország képviselőjével Karácsony Gergely

2022.10.27. Diplomaták látogatása a főpolgármesternél (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely hivatalos oldala)

Fotó: Tuba Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhét ország nagyköveteivel és képviselőivel egyeztetett a Városházán az uniós forrásokról. A találkozót a főpolgármester kezdeményezte – derül ki Karácsony Gergely Facebook-posztjából.

„A tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került. Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az EU-s forrásokat” – írta a főpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai. Szavai szerint azért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.

„Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni. Ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania, például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az EU-nak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie” – zárta gondolatait a főpolgármester.