Utólag, bejelentés alapján vizsgálják majd, megfelelnek-e a műsorok a „pedofiltörvénynek”

Utólag, bejelentés alapján vizsgálják majd, megfelelnek-e a műsorok a „pedofiltörvénynek”

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az RTL Híradó annak próbált utánajárni, hogyan fogják ellenőrizni a hatóságok, hogy a levetített műsorok megfelelnek-e a kedden elfogadott homofób „pedofiltörvénynek”. Ez utóbbi szerint például csak este 11 után lehetne valamilyen módon homoszexualitást propagáló műsorokat vetíteni.

Korábban a Media1 próbált utánajárni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), hogy például a Jóbarátok című sorozattal mi a helyzet, de konkrét választ nem kaptak, csak annyit, hogy kizárólag egyedi hatósági ügyben vizsgálódnak, más esetben nem jogosultak jogszabályokat értelmezni. Vagyis, ha utólag kapnak egy bejelentést, hogy a műsor nem felelt meg az új jogszabálynak, azt kivizsgálják majd.

Az RTL rákérdezett Kósa Lajosnál arra, hogy levetíthető-e a Jóbarátok 18 éven aluliaknak a homofóbtörvény elfogadása után. Mire a fideszes képviselő azt felelte: egy másodpercet sem látott a Jóbarátokból, ezért nem tud válaszolni a kérdésre.

Mint megírtuk, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot a Jobbikkal együtt szavazta meg az Országgyűlés fideszes kétharmada. A pedofíliát erősebben büntető szövegbe módosító javaslatok révén kerültek bőven melegellenes passzusok. Így az is, hogy tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg. Ugyanakkor az már nem derül ki, hogy pontosan mit jelent a népszerűsítés.