Üzbegisztánból jelentkezett be Orbán Viktor, OTP-ügylet is van a láthatáron

Üzbegisztánból jelentkezett be Orbán Viktor, OTP-ügylet is van a láthatáron

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Szadir Zsaparov kirgiz elnök (j) kezet fog kétoldalú megbeszélésük előtt Szamarkandban 2022. november 10-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Üzbegisztánban tartják most a türk államok vezetői éves csúcstalálkozójukat, amelyen Orbán Viktor is részt vett.

„Van miről beszélni, háború, szankciók, világgazdasági válság, általános bizonytalanság, itt és Európában is” – hangoztatta a miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyben Szamarkandból jelentkezett be. 

Orbán Viktor nem egyedül, hanem egy 60 fős, üzleti delegációval érkezett, ugyanis kétoldalú tárgyalásokat folytattak csütörtökön az üzbégekkel.

A miniszterelnök szerint közel jutottak ahhoz, hogy az OTP hamarosan be is jelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását, valamint gyógyszeripari bejelentések is várhatók, egy Üzbegisztánban létrehozandó, gyártóbázis beruházásának megkezdéséről.

– Ma délután még meg tudunk állapodni vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben is. Ma este kezdjük a szankció és a háború kérdésének megtárgyalását a türk államok vezetőivel – fejtette ki a magyar kormányfő.

 

Címkék: Orbán Viktor, OTP, türk