Molinón üzent a Momentum: „Nem leszünk orosz gyarmat!”

Molinón üzent a Momentum: „Nem leszünk orosz gyarmat!”

A Momentum és a TizenX aktivistái által kifeszített két molinón üzenik a kormánynak, hogy Magyarország nem lesz orosz gyarmat. (Fotó: Momentum sajtóosztály)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két molinót feszítettek ki a Momentum és a TizenX aktivistái Orbán Viktor irodája alá és az orosz kémbankkal szemben, a budai Váralagút fölé, amelyeken magyarul és oroszul üzenjük a kormánynak, hogy Magyarország nem lesz orosz gyarmat! – írta a párt lapunknak eljuttatott közleményében. 

– 12 évnyi szabadságharc után ott tartunk, hogy Orbán Viktor teljes mértékben kiszolgáltatottá tette hazánkat Oroszországnak – indokolta közleményében a Momentum az akciót. 

Miközben Orbán arról beszélt, hogy „nem leszünk gyarmat”, az elmúlt 12 évben ennek az ellenkezőjét valósította meg. – Magyarország függ az orosz gáztól, gigantikus orosz hitelből oroszok építenek itt atomerőművet, a köztévéből Moszkvában írt propaganda folyik, és orosz kémek dolgozhatnak zavartalanul Budapest szívében – tették hozzá.

Az ellenzéki párt négy pontban felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyeket szerinte haladéktalanul meg kell tenni:

  • fel kell függeszteni Paks2 engedélyeztetési eljárását,
  • meg kell állítani a Magyarországon a csapból is folyó orosz propagandát,
  • erősíteni kell Magyarország energiabiztonságát, 
  • és ki kell utasítani az országból a kémbank néven is elhíresült Nemzetközi Beruházási Bankot.