Üzent a vadhajtásoknak Hont András, a csütörtöki fideszes tüntetésen inzultált újságíró – Villáminterjú

Üzent a vadhajtásoknak Hont András, a csütörtöki fideszes tüntetésen inzultált újságíró – Villáminterjú

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Garázdaság miatt eljárást indított a rendőrség azután, hogy a Fidesz által éppen a gyűlölet ellen szervezett csütörtöki demonstráción inzultálták Hont Andrást, a Hvg publicistáját. Az újságíró lapunknak azt mondta, hogy már eleve lökdösték a tömegben, ezután szúrta ki a Vadhajtások nevű portál provokátora. A szidalmazások közepette – ami a felvételen is jól hallatszik – kétszer is levette a szemüvegét.

— A Vadhajtások nevű honlap munkatársa azt állítja, hogy ön provokálta a tegnapi tüntetésen a tömeget. Mi igaz ebből?
— Ezt nem nekem kell cáfolnom, a felvételek, köztük a Vadhajtások által készített felvétel cáfolja. Nem én provokáltam, engem provokáltak az „állítsuk meg a gyűlöletet” jelszavával összehívott rendezvényen. Jegyezzük meg, ha én felültem volna ezen provokációknak, ha én elvesztem a fejem, beláthatatlanul elszabadulhattak volna az események. Azt is el szeretném mondani, hogy a demonstráción nem egy egységes, arctalan massza jelent meg. Az adott keretek, korlátok között mozgó teljesen normális emberek is voltak ott sokan. Voltak olyanok, akik meg is örültek annak, hogy elmondhatják politikai álláspontjukat egy „liberális” újságírónak.

— B. Zsolt megérkezése előtt történt már valamilyen fizikai atrocitás?
— Igen, lökdöstek már előtte is. Trianonnal felérő sérelmet okoztam az egyik bácsikának azzal, hogy a színpadot fotóztam. Le is fogta a kezem. Én egyébként a lapomat, a HVG-t voltam ott tudósítani, végeztem az újságírói munkámat, be is jelentkeztem élőben a tömeg közepéből. Hosszú évek óta ez a munkamegosztás a videós kollégákkal a tömegrendezvényeken, hogy én tudósítok a sokaság közepéből.

Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén | Magyar Hang

Hont Andrást a HVG publicistáját és a 444.hu stábját is inzultálták, szidták, lökdösték a Fidesz által szervezett tüntetésen, amelyet éppen – Niedermüller Péter botrányt kavart mondatai után – a gyűlölet ellen hirdettek meg.

— Mi történt azután, amikor megérkezett B. Zsolt?
— Először észre sem vettem, hogy kiszúrt engem és közeledik, ám amikor a közelembe ért, tovább uszította a tömeget, ez jól látszik a videókon is. Eztán következett a fizikai erőszak, a videókon jól látszik, hogy háromszor vették le a szemüvegemet az este folyamán a helyszínen, ebből kétszer B. Zsolt tette ezt. Egyébként innen üzenem neki, hogy hiába törli a saját videóját a történtekről, azt lementettük, szóval neki már felesleges törölnie, úgyis megvan. B. Zsolt szerintem egyébként egy nem túl nagyra nőtt vajkrém, eddig életemben ötször találkoztam vele, megannyi arca van. Másképp viselkedik a kommunista polgári körök szépkorú tagozatával a háta mögött, és másképpen, ha egy-az-egyben találkozom vele, vagy amikor bejön az én közegembe. Ilyenkor roppant illemtudó is tud lenni. Az albérlete közel van Budapest azon részéhez, ahol én is sokat mozgok, és egy alkalommal ott biciklizett el, ahol én éppen a barátaimmal – akik írók, fotósok, képzőművész lányok, szóval nem a súlyemelő válogatott – múlattam az időt. Ugyan odajött hozzánk, de ekkor már nem volt olyan bátor, nem akart emberkedni, csak beszólogatott. Amikor két lány felemelte a hangját a társaságból, mint egy nyuszika, meghunyászkodott.

— Úgy tudjuk ma a rendőrségen is járt az ügyben. Mi történt?
— A rendőrség keresett engem, ugyanis mint kiderült, garázdaság gyanújával hivatalból nyomozást indítottak az engem bántalmazók ellen. Én nem tettem volna magamtól feljelentést, az ilyen, általam csekély súlyúnak ítélt ügyekben konzekvensen nem kezdeményezek eljárást. A rendőröknek is megvannak az eseményekről készült felvételek, nem lesz nehéz dolguk beazonosítani az elkövetőket.

Krisztusból bohócot... | Magyar Hang

— Ön szerint meddig lehet folytatni ezt az ámokfutást, amit a Vadhajtások művel?
— B. Zsoltot le fogják venni, mégpedig a Fidesz fogja megtenni ezt vele. Ez nagyon hamar meg fog történni.

— Sérült a tegnapi események hatására valamilyen módon, akár lelkileg?
— Nem sérültem semmilyen módon, ellenben az rendkívül zavar, hogy lelkileg milyen rossz állapotban vannak a polgártársaim. Beleértve az ellentüntetőket, Vajnai Attila divatkommunistáit is. Ők sem a saját dárdájukkal verik a bozótot, ahogy Niedermüller Péter sem.