Az I. kerületi polgármester jogi eljárásokat kezdeményez az önkormányzat „törvénysértő döntései” miatt

Az I. kerületi polgármester jogi eljárásokat kezdeményez az önkormányzat „törvénysértő döntései” miatt

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az I. kerület kormánypárti többsége fideszes cégekhez szervezi ki az önkormányzati feladatellátást – mondta V. Naszályi Márta (Párbeszéd – Zöldek) szerdai sajtótájékoztatóján, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt. A polgármester közölte: jogi eljárásokat kezdeményez az önkormányzat „törvénysértő döntései” miatt. V. Naszályi Márta azt mondta, a képviselő-testület kormánypárti többsége rendre olyan törvénysértő előterjesztéseket szavaz meg, amelyekkel ellehetetlenítenék a jogszerű működést, az önkormányzati feladatellátást.

Példaként hozzátette, hogy pályázati úton, szakmai kompetencia alapján kiválasztott intézményvezetőknek mondanak fel, hogy helyükre a saját embereiket ültethessék. Emellett elvonták a polgármesteri hivataltól a testvérvárosi kapcsolatok ápolását és az ünnepségek szervezését, ami törvényellenes, hiszen a testvérvárosi kapcsolatokért a polgármester felel – közölte. V. Naszályi Márta kijelentette: vissza fogja állítani a jogszerű működést, és jogi eljárásokat kezdeményez a „törvénysértő döntések” miatt.

(MTI)