Váci Duna-híd: álomból valóság?

Váci Duna-híd: álomból valóság?

Rétvári Bence (Fotó: Rétvári Bence Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rétvári Bence az illetékes minisztériumnál sürgeti, hogy megépüljön a váci Duna-híd. Sokak közlekedésében segítene, ha megvalósulna.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedd esti Facebook-posztjában számolt be arról, hogy levélben megkereste az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát, mert a térségnek szükség lenne a váci Duna-hídra. Tájékoztatást kért ezért a tárcától.

– Válaszában a minisztérium a híd megépítésének műszaki szükségességével egyetért, és a kormány Útprogramjának felülvizsgálata során fel fogják vetni a váci Duna-híd megépítését is – közölte Rétvári Bence. A kormánypárti politikus leírta, hogy a híd nem csak a váciak számára lenne nagy segítség a közlekedésben, hanem a környékbeli településeken élőknek is könnyebbséget jelentene a folyó mindkét oldalán. A híddal gördülékenyebben elérhető lenne mind a 11-es, mind a 2-es és M2-es út, valamint Esztergom és Gödöllő között is nyitna egy új, a fővárost elkerülő közlekedési folyosót.

– Egy hídépítés óriási munka és költségei is magasak. Ugyanakkor fontos, hogy a tervező munka az új Útprogram elfogadása után elinduljon – közölte az államtitkár.