Tömegek jártak a hétvégén a vadászati kiállításon a szakmai igazgató szerint

Tömegek jártak a hétvégén a vadászati kiállításon a szakmai igazgató szerint

Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos beszédet mond az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon sok a látogató az „Egy a természettel – vadászati és természeti világkiállításon”: a nyitóhétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra – mondta a rendezvény szakmai igazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI szerint.

Bors Richárd elmondta, mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret. Hozzátette, csaknem 40 ország állított ki a Hungexpón, és közel 100 ország képviselteti magát valamilyen formában. Kiemelte azt is, hogy hétfőn mintegy 70 iskolás csoport – háromezer diákkal – kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot várnak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek.

A 2021-es vadászati kiállításra ellátogató munkatársunk a nyitónapon, szombaton nem éppen azt tapasztalta, hogy ellepték a Hungexpo területét az érdeklődők. Mint arról riportjában beszámolt, ott tartózkodásának mintegy két órája alatt – benyomásai szerint – nagyjából kétharmad:egyharmad volt a nyakukban akkreditációs kártyát viselők (akik vagy fellépők, vagy kiállítók, netán meghívottak lehettek) aránya a látogatókkal szemben. Egyébként a helyszínhez vezető Albertirsai utat is lezárták a gépkocsiforgalom elől a forgalmi dugók elkerülése érdekében.

Borsi Richárd az állami rádiónak a szakmai tárlatról elmondta azt is, a Hungexpón mintegy 75 ezer négyzetméteren és nyolc pavilonban rendezték meg. A helyszínen levő (2021. szeptember 25 – október 14-ig tartó) állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Kiemelte, hogy a kiállításon felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat – köztük vizát – telepítettek. Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is. Szólt arról is, hétfőn lengyel napot tartottak, kedden pedig török nap lesz. Ez azt jelenti, hogy előadások és kiállítások segítségével mutatják be a tematikus témákat.