Vádat emeltek a francia turista gyilkosa ellen

Vádat emeltek a francia turista gyilkosa ellen

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a 28 éves férfi ellen, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egyetlen késszúrással megölt egy fiatal francia férfit – adja hírül az MTI.

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú vádlott 2019 decemberében rokonlátogatásra érkezett Budapestre. A férfi 2020. február 7-én az esti órákban egy ismerősével szórakozni indult. Az éjszaka folyamán több belvárosi szórakozóhelyen is megfordultak, és a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A férfi a hajnali órákban, miközben hazafelé tartott, az V. kerületi Károlyi kert mellett, az úttesten áttérve, megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába.

A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd amikor odaért hozzá, kétszer arcon ütötte és a nála lévő késsel, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta. A francia férfi a helyszínen életét vesztette, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg – tették hozzá.

Az ügyészség közlése szerint a támadás után a vádlott futva távozott a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő 28 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.