Vádat emeltek az Ördög Ügyvédje-ügyben

Vádat emeltek az Ördög Ügyvédje-ügyben

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két emberrel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester jachtozós szexvideójával kapcsolatban – írta meg a 444.hu az ügyészség közleménye alapján.

A vádirat szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi egy többszörösen büntetett társa segítségével hozta nyilvánosságra a felvételeket 2019 szeptemberében. „Az ördög ügyvédje” oldalt a tettestárs hozta létre, a hozzá kapcsolódó Facebook-hirdetéseket pedig a jogász bankkártyájáról fizette.

Az ügyészség közleménye ugyan nem nevezi meg, de Czeglédy Csaba DK-s politikus, ügyvéd korábban elismerte, hogy őt tartják az „Ördög ügyvédjének”, és ki is hallgatták gyanúsítottként. A szombathelyi képviselő azt mondta, büszke lenne rá, ha ő lenne a háttérben, de a nyomozók rossz ajtón kopogtatnak. A 444-nek elismerte, többet tud az ügyről, mint amennyit elmond, de a szexvideókhoz állítása szerint semmi köze nincsen.

A vádirat szerint az ügyvéd vádlott „9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott”.

Mindkettejüket 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolják, amit az ügyvéd társa bűnsegédként követett el. Indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével az ügyvédre pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.