Vádat emeltek az újbudai rendőrgyilkos ellen

Vádat emeltek az újbudai rendőrgyilkos ellen

Bûnügyi technikusok helyszínelnek a rendőrgyilkosság helyszínén Budapest XI. kerületi Lecke utcában 2023. január 13-án virradóan (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki még idén januárban Újbudán megölt egy rendőrt, két társát pedig megsebesítette.

A vádirat szerint a férfi újbudai otthonában volt, amikor a felette lévő lakásból zajt hallott. Azt gondolta, hogy szomszédja bajban lehet, ezért dörömbölni kezdett az ajtón, később pedig egy nagyméretű betonbontó kalapácsával több ütéssel be is törte a zárat. A szomszédjának jelezte, hogy megcsináltatja majd, ezután távozott. Mint kiderült, ekkor nemcsak a szomszéd, hanem ő maga is telefonált a rendőrségre.

A bejelentésekre két rendőri egység érkezett a helyszínre, akik az első emeleten intézkedtek a férfival szemben. A férfi megmutatta nekik a nála lévő, csaknem 17 centiméter pengehosszúságú kést, ezt elvették tőle és közölték, hogy előállítják a kerületi rendőrkapitányságra, ,majd megpróbálták megbilincselni. Ekkor a vádlott veszélyben érezve saját életét a rendőrökre támadt, őket ütni és rúgni kezdte. Meg akarta szerezni az egyik egyenruhás szolgálati fegyverét, ám ez nem sikerült, azt viszont észrevette, hogy a tőle korábban elvett kés a földre esett. Ezt magához vette és többször is megszúrta a rendőröket. Egyiküket a mellkasán érte a szúrás a rendőr nem sokkal később hősi halált halt. Két társa részben a védekezés, részben a szerencsének köszönhetően nem szenvedett halálos sérülést.

A támadó a történtek után elmenekült a lakóházból, de a két megsebesült rendőr követte a közeli villamosmegállóba, ahol az egyikük figyelmeztető lövést is leadott. Ennek hatására sem adta meg magát, így a rendőrök a lába alsó részére célzott lövést adtak le. Végül a helyszínre érkező erősítéssel az elkövetőt megbilincselték.

A több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel – a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Címkék: rendőrgyilkosság