Vádat emeltek egy Szegeden tömegszerencsétlenséget okozó nővel szemben

Vádat emeltek egy Szegeden tömegszerencsétlenséget okozó nővel szemben

Egy Škoda gyártmányú troli Szegeden (Fotó: Nagy Mihály/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emeltek egy nővel szemben, aki két éve jogosítvány nélkül vezetett és tömegszerencsétlenséget okozott Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a nőt tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a nő vezetői engedélye már csaknem egy éve lejárt, amikor az édesapja autóját vezetve 2018. március 8-án reggel Szegeden az egyik mellékutcából balra nagy ívben egy a főúton szabályosan közlekedő trolibusz elé kanyarodott. Bár a busz sofőrje vészfékezett, az ütközést nem lehetett elkerülni. A trolibuszon a sofőrön kívül mintegy húsz utas tartózkodott, akik közül az ütközés következtében öten orr-, láb-, kéz-, ujjtörést szenvedtek, heten – köztük a sofőr – könnyebben sérültek meg – idézte fel az esetet a csoportvezető ügyész.