Vádat emeltek Gődény György ellen

Vádat emeltek Gődény György ellen

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rémhírterjesztés miatt vádat emeltek Gődény Györggyel szemben, számolt be róla a 24.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László a lappal azt közölte, az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabását kérte. Gődény továbbra is úgy látja, hogy nem követett el bűncselekményt, amit szerinte az általa becsatolt cikkek is igazolnak.

A gyógyszerész korábban azzal vált ismertté, hogy a választásokon elindult egy mérhetetlen támogatottságú párttal, kihasználva az így járó állami támogatást. Emiatt viszont továbbra sem kellett felelnie, annál inkább a tavaly óta kifejtett véleményeiért. A koronavírus-járvány kirobbanása óta Gődény a járványellenes intézkedések ellenzésével épített magának bázist, olyan csoportot felépítve, mint a Normális Élethez Ragaszkodók. A tiltás idején tüntetést is szervezett, múlt vasárnap pedig ismét az utcára ment, csak ezúttal már az „oltásra kényszerítés” ellen demonstrálva.

A különféle termékekkel is házaló gyógyszerészt egy tavaly november 25-ei írás miatt vádolták meg. Abban a férfi többek közt értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot. Itt érdemes megjegyezni, hogy az intézkedés valóban nem bizonyulhatott túl sikeresnek, ugyanis néhány héttel később ki is vezették azt. Gődény emellett a cikkében a kormányzati intézkedéseket víruspropagandának nevezte, az egész védekezést pedig mesterségesen szított hisztériaként írta le. A szájmaszkokról kijelentette, azok az egészségre ártalmasak, védelmi szerepet pedig nem töltenek be.

A kormány tavaly november 4-én vezette be ismét a veszélyhelyzetet, olyan korlátozásokat elrendelve, mint az éjszakai kijárási tilalom, a mozik és a színházak, valamint a gimnáziumok és egyetemek bezáratása.

Az ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztéssel vádolja Gődényt, emiatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Tavaly tavasszal egyébként már volt, akit elvittek kihallgatni rémhírterjesztésre hivatkozva. Az egyikük többek közt arról írt, hogy Orbán Viktor május 3-ára várta a tetőzést, negyedikétől pedig enyhítettek is a korlátozásokon, amik így tehát szerinte a legrosszabb időpontban történtek.