Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

A gyilkosság helyszíne 1998-ban. (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen Fenyő János 1998-as meggyilkolása miatt.

A vádhatóság erről szóló közleménye szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János – mint a harminc évvel ezelőtti időszak két meghatározó jelentőségű médiavállalkozója – között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

Gyárfás Tamás ezért 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Meg is bízta az éjszakai élet egyik ismert emberét a gyilkossággal, aki átvett 6 milliós előleget, ám a gyilkosságot nem hajtotta végre.

Ezt

követően került képbe Portik Tamás, aki elfogadta a megbízást

és – az emiatt időközben már jogerősen elítélt – Jozef

Rohacot vette rá a gyilkosságra.

Rohac

1998. február 11-én a késő délutáni órákban

a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában

várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

A 24.hu közben elérte Gyárfás Tamást, aki éjjel érkezett vissza Budapestről a dél-koreai vízi világbajnokságról. A portálnak kijelentette, hogy eddig semmilyen információt, vagy a vádemeléssel kapcsolatos értesítést nem kapott.