Vaddisznókat lőttek agyon a János Kórház mellett, a villamosnál

Vaddisznókat lőttek agyon a János Kórház mellett, a villamosnál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nagy felháborodást kiváltó videó kezdett terjedni kedden kora délután a Facebookon, melyen az 56-os villamos melletti árokban vérben fekszenek azok a vaddisznók, amiket napokkal korábban észleltek a János Kórház közelében.

Beszámolók szerint a villamos utasai még lövést is hallottak, az állatok közül volt olyan, amelyik még rángatózott. A felvétel készítője szerint reggel fél kilenc körül több puskalövést hallottak a villamoson, majd azt látták, hogy „néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, többnyire kismalacokat” – írta az Rtl.hu. A portál érdeklődésére annyit tett hozzá, hogy a helyszínen tűzoltókat és vadászokat látott, később rendőrök is érkeztek.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője a történtek után azt írta, hogy a nyugtalanító jelenség tisztázása érdekében kérte a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát, a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, a Szent János Kórházat, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalát és az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetét, hogy az eset körülményeiről, a kilövés kéréséről, annak engedélyezéséről és kivitelezéséről tájékoztatni szíveskedjenek a lehető legrövidebb időn belül, különös tekintettel arra, hogy ha valóban hétköznap reggel fél kilenckor történt az eset a villamosmegálló szomszédságában, akkor hogyan bizonyosodtak meg arról, hogy a lőfegyver használata nem veszélyeztette-e az emberek testi épségét.

A videót itt tekinthető meg.

Címkék: vaddisznó