Vakcinacsata: visszaszólt Zacher Gábor az őt bíráló Ceglédi Zoltánnak

Vakcinacsata: visszaszólt Zacher Gábor az őt bíráló Ceglédi Zoltánnak

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt” – jelentette ki Zacher Gábor toxikológus a 168 órának.

Az interjú után Ceglédi Zoltán elemző-humorista a közösségi oldalán keményen kritizálta a toxikológust, felelőssé téve őt azért, hogy veszélyben lévő emberek lemondtak a védelemről. – Az előző produkciója bizony vastagon hozzájárulhatott ahhoz, hogy veszélyben lévő emberek lemondtak a védelemről, mondván: a „tudósok” sem bíznak a kínaiban – írta Ceglédi.

– De komolyan: ha valaki az ilyen, Zacher-féle riogatás miatt utasította vissza a kínai vakcinát, aztán elkapja a vírust és meghal, majd a sztártoxikológus azt mondja a hozzátartozónak, a nagypapát gyászoló unokának, hogy „bocs, kisfiú, csak így jutottam címlapra, de ha élne még a papa, most már arra beszélném rá, hogy oltasson”? – jegyezte meg epésen az elemző.

Kurvajó. Ezt mondd annak, aki miattad meg Duda papa miatt utasította vissza a kínait. Hihetetlen, mennyire nem érzik a...

Közzétette: Ceglédi Zoltán – 2021. március 8., hétfő

Erre a kritikára reagált Zacher Gábor szerda a Keljfeljancsi című műsorban – írta meg a 24.hu. Fiala János kérdésére reagálva közölte „halvány segéd lila gőze” sincsen róla, ki az a Ceglédi Zoltán. Mint hozzátette, ő nincs fent a Facebookon, de a feleségétől hallotta, hogy ott „ilyen mindenféle figurák szoktak kommentelni bizonyos dolgokat”.

A hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó orvos szerint mielőtt földbe gyalázzák, végig kéne olvasni a kínai vakcina ügyében tett nyilatkozatait, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy két hét alatt  sok minden megváltozott az új vírusvariánsok miatt.

Hozzátette, amikor először beszélt a kínai vakcinával kapcsolatos ellenérzéseiről, még nem tombolt ennyire a járvány, azóta viszont nagyon eldurvult.Továbbra is úgy látja, hogy a kínaiaknak le kellett volna közölniük a harmadik fázisú vizsgálatok eredményeit, és a Sinopharm tájékoztatójában sem tudja értelmezni, hogy mit jelent „a nem egyensúlyban tartott krónikus betegség” megfogalmazás. Ezzel együtt úgy látja, borzasztó állapotban vannak és egyre többen lesznek a megfertőződött betegek. Ráadásul a lélegeztetőgépen lévő betegeknek szerinte több mint a fele meg fog halni, miközben az oltások közül mindegyik ad valamilyen védettséget.

Azt is hangsúlyozta, hogy nem azért változtatta meg a véleményét, mert „fentről leszóltak neki”, illetve egyes kommentelők szerint„biztos lefizették”. Felidézte, volt olyan magyar újság, amelyik azt írta, hogy Zacher Gábor megtért. „Hát egy nagy ló....t tértem én meg, én a saját véleményemet mondom” – mondta erre az orvos.

Zacher szerint a kritika helyett inkább elismerést érdemelne, ha valaki beismeri, hogy az új tudományos tények alapján változott az álláspontja.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár a koronavírus-járvány miatt nyilatkozatstopot rendeltek el az egészségügyben, neki még senki nem szólt, hogy vonuljon háttérbe. Beszélt arról is, hogy a kormányzati tájékoztatáson lenne javítani való, hasznos lenne például látni az egyes intenzív osztályok adatait, illetve az áldozatok krónikus betegségeiről szóló kimutatásokat is.