Valami bűzlik Budapesten

Valami bűzlik Budapesten

(Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök délután óta egyre jobban terjed a bűz a fővárosban, Buda után már a teljes településen lehet érezni az ürülékszagot. Ahogy a Magyar Narancs Online említette, a IX. kerületi szerkesztőségüket is elérte, ahogy a Magyar Hang közelben lévő irodájánál szintén érezni a bűzt. Hamarosan gyanú ébredt, miről lehet szó: Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás a Facebook-oldalán írta, hogy Zsámbékon nedvestrágyáznak, és a nagy szél viszi szét a szagot.

Wittinghoff Tamás

Iszonyatos bűz terjeng Budaörsön. A közteresek nyomoznak, de egyelőr... e semmi nyom. Közben kiderült, hogy a környező települések is bűzölögnek... Most jött az infó, hogy Zsámbékon állítólag hígtrágyáznak és a nagy szél viszi szét. Ellenőrizzük, de ez borzalmas...

Wittinghoff az Index megkeresésére közölte, reggel óta érezte a szagot, és eleinte azt hitte, Budaörsön kell keresni az okát. Már helikopteres kerestetést tervezett, amikor a törökbálinti rendőrségtől azt az információt kapta, hogy Zsámbékról érkezik a szag.

Az Indexnek viszont Horváth László, a település polgármestere azt válaszolta: épp a kertjében ül, és nem érez semmilyen szagot. Elmondása szerint Zsámbékon nincs olyan cég, ami trágyázna, így biztos nem onnan jön a bűz. A gyanúja szerint a gyermelyi gyár lehet a felelős, miután minden évben kiszórják a tyúktrágyát. A lap kereste a gyermelyi tésztagyárat is, de egyelőre nem sikerült elérni.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.