Válaszolt Tamás Gáspár Miklós bojkottfelhívására az ATV

Válaszolt Tamás Gáspár Miklós bojkottfelhívására az ATV

Tamás Gáspár Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A minőségi tájékoztatásról a közönség számára ismerős, tapasztalt szakemberek gondoskodnak – így reagált az ATV vezérigazgatója azután, hogy Tamás Gáspár Miklós a csatorna bojkottjára szólított fel. A filozófus azért javasolta ezt az eszközt, mert az ATV csoporthoz tartozó Spirit FM kezdhette meg a sugárzást a Klubrádió korábbi frekvenciáján.

– A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (s rajta keresztül az Orbán-kormány) méltánytalanul, a jog szellemével és betűjével ellentétesen megfosztotta az utolsó ellenzéki, rezsimfüggetlen rádiót az ismert, 92.9 MHz-es frekvenciától. Ezt a sok embert elérő csatornát a kormányzat az ATV csoporthoz tartozó, a Hit Gyülekezete által befolyásolt Spirit FM-nek juttatta – így fogalmazott Tamás Gáspár Miklós a Klubrádió oldalán megjelent levelében. A filozófus egyúttal azt javasolta, hogy „azok, akik bármilyen értelemben ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok, egységesen bojkottálják az ATV csoport minden médiavállalkozásának minden adását, és az ott dolgozó újságírók és más munkatársak lehetőleg mondjanak föl”.

Az ATV részéről Németh S. Szilárd vezérigazgató nyilatkozott a Telexnek. Azzal érvelt, hogy miután elnémult a 92.9-es frekvencia, a Spirit FM-t működtető egyesület kérelmet adott be ideiglenes frekvencia használatra. – A Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap. Ezzel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami a közelgő kampányidőszakban kiemelten fontos – közölte. Leszögezte, hogy tiszteletben tartják mindenki véleményét, de azt javasolják, hogy a rádiót a tartalma alapján ítéljék meg. A minőségi tájékoztatásról pedig a közönség számára ismerős, tapasztalt szakemberek gondoskodnak.