Változik a közlekedési rend a hétvégén a Hősök tere és a Városliget környékén

Változik a közlekedési rend a hétvégén a Hősök tere és a Városliget környékén

Hősök tere (Fotó: Petr Šmerkl / Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig több közlekedési változásra kell készülni a környéken, a korlátozások miatt a környéket érintő közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: pénteken délután 6 órától szombat reggel 6 óráig lezárják a Kós Károly sétányt és a Hősök terét, pénteken este 9 órától várhatóan éjfélig pedig az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint a Hermina úton félpályás lezárásra kell készülni.

Emiatt péntek este 8 órától éjfélig a 105-ös és a 178-as busz az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca útvonalon jár, a 20E busz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton, a 30-as, a 30A és a 230-as busz pedig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon jár.

A lezárások miatt pénteken este 9 órától éjfélig a 70-es trolibusz a Zichy Mihály út helyett a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út útvonalon jár, a 75-ös trolibusz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon közlekedik, a 76-os trolibusz pedig két szakaszon, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria) között.

Segíthet a BudapestGO alkalmazás

A BKK tájékoztatása szerint szombaton 0.15 és 1.30 között kerékpáros felvonulást tartanak a Városliget, Kós Károly sétány - Hősök tere - Dózsa György út - Damjanich utca - Rottenbiller utca - Baross tér - Fiumei út - Orczy tér - Orczy út - Nagyvárad tér - Haller utca - Soroksári út - Boráros tér - Petőfi híd - Goldmann György tér - Valdemar és Nina Langlet rakpart - Raul Wallenberg rakpart - Friedrich Born rakpart - Sztéhlo Gábor rakpart - Angelo Rotta rakpart - Gyóni Géza tér - Lipthay utca - Margit híd - Jászai Mari tér - Újpesti rakpart - Bessenyei utca - Kárpát utca - Dráva utca - Dózsa György út - Hősök tere útvonalon. A nagyobb csomópontoknál a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárásra kell készülni.
Közölték azt is, hogy szombaton 15.30-tól este 9 óráig lezárják az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszát, a Hősök tere északi oldalát és a Kós Károly sétány centrum felé vezető sávját. Ugyancsak szombaton 18.30-tól este 9 óráig lezárják a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A lezárások miatt szombaton 18.30 és este 9 óra között a 105-ös és a 178-as busz a Kodály körönd és a Hősök tere között az Andrássy út helyett a Bajza utca - Podmaniczky utca, illetve a Szondi utca - Szinyei Merse utca útvonalon jár, a 20E busz a Dózsa György út helyett a Dvořák sétányon és a Hungária körúton, a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Dózsa György út helyett a Dvořák sétány- Hermina út - Állatkerti körút útvonalon közlekedik, a 75-ös trolibusz pedig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon.

A BKK felhívta a figyelmet arra, az utazók utazásuk megtervezéséhez használják a BudapestGO alkalmazást, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

(MTI)