VAOL: Véletlenül több adag Pfizert adhattak be egy szombathelyi férfinak

VAOL: Véletlenül több adag Pfizert adhattak be egy szombathelyi férfinak

Képünk csak illusztráció. Előkészíti egy asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy dózisnyi Pfizer helyett véletlenül többet adhattak be egy szombathelyi 69 éves férfinak múlt pénteken – állítja a VAOL.hu, amelynek az érintett mesélt az incidensről. A férfi elbeszélése szerint amikor beült az oltásra, a háziorvos mondta neki, hogy nem adott be még Pfizert, valószínűleg így történhetett, hogy többet szívott fel az ampullából. – Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag. Amikor hazaértem, rám telefonált az orvos, hogy vissza kellene jönni, mert többet kaptam. Nem állíthatom, hogy hatot, de úgy tudom, annyi van egy ampullában. A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy „véletlenül többet kapott” – mondta.

Az oltást követően pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt a férfinak, majd 180-ra felment a vérnyomása, de szerinte utóbbi lehetett a kórházi környezettől is, ami őt stresszelte. Végül egy éjszakát töltött kórházban, másnap haza mehetett, és azóta is jól van.

A lap azt írta, úgy tudják, egy Pfizer-ampullában hat adag van, és azt nem lehetne egyszerre felszívni, ha az oltóorvos a Pfizerhez járó fecskendőt használta volna. Keresték a Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát az ügy kapcsán, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Nemrég egyébként egy olasz eset híre járta be a világsajtót, akkor egy 23 éves nőről derült ki, véletlenül négy adag Pfizert kapott.