Márki-Zay Péter: Nem tudtunk róla, de valóban nem kértünk engedélyt a fórumra

Márki-Zay Péter: Nem tudtunk róla, de valóban nem kértünk engedélyt a fórumra

Pálinkás József és Márki-Zay Péter a debreceni Belga sörözőben. (Fotó: Pálinkás József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő fordulatot vett Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) vasárnapi debreceni fóruma – írta a Propeller. A rendezvénynek helyet adó Belga Étterem és Söröző tulajdonosa vagy üzemeltetője ugyanis egy óra után távozásra szólította fel a politikusokat, és azonnal lekapcsolta a villanyt.

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke a Facebookon így jelentkezett be Debrecenből: „számunkra nincs szünet, a kampány megy tovább: fórum és Facebook bejelentkezés Márki-Zay Péterrel a debreceni Belga sörözőben.” Majd a bejegyzés így folytatódott: „ami végül rajtunk kívülálló, barátságtalan okok miatt utcafórummá alakult át”.

A Debreceni Nap megkeresésére Pálinkás részletesen beszámolt az esetről. Mint elmondta, a távozásukat kérő férfi meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően közölte, hogy azonnal távozzanak, mert nem „erre” foglalt helyet az MMM. Pálinkás hozzátette: „Ilyen országban élünk. A kérdés, hogy ilyen országban akarunk-e élni?”

Frissítés:

A nagy port felvert ügy újabb fordulatot vett, miután megszólalt a debreceni Belga Étterem és Söröző ügyvezetője is. – A Belga Étterem és Söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván – írta a 444-nek eljuttatott közleményében Mérész Ferenc. Mint hozzátette, vasárnap este „előre be nem jelentett politikai fórumot” tartottak az éttermében, amiről őt és az étterem vezetését nem értesítették, engedélyt nem kértek rá. Azt is hozzátette, hogy az étterem „eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés”.

A Belga tulajdonosának igaza van, ugyanis valóban nem közölték az étteremmel, hogy politikai rendezvény megtartását tervezik. „Ez egy hiba volt tőlünk” – ismerte el a Debreciner.hu kérdésére Márki-Zay Péter. 

Szerinte a problémát részben az okozta, hogy először utcafórumot szerettek volna tartani, de Pálinkás József javaslatára mégis a Belga Étterem mellett döntöttek, az MMM foglalást végző munkatársa pedig már csak magára az asztalfoglalásra kapott utasítást. A miniszterelnök-jelölt szerint sem ő, sem Pálinkás nem tudta, hogy nem kértek engedélyt a fórumra. Ugyanakkor azt különösnek tartja, hogy miközben másfél órán keresztül senkit nem zavart a rendezvényük, egyszer csak kiparancsolták őket.