Varga Judit: A jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

Varga Judit: A jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

Varga Judit igazságügyi miniszter a BBC Hard Talk című műsorában (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar igazságügyi miniszter eszerint a BBC Hard Talk című műsorának adott keddi interjúja segítségével sok európai számára nyilvánvalóvá vált, hogy a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis. Varga Judit Facebook-oldalán megosztotta a BBC-nek adott interjú videóját, amely fölé azt írta: „Sajnálom, hogy a Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta: CEU, civiltörvény, index.hu, haldokló sajtószabadság, beteg demokrácia, stb.”

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A miniszter szerint az interjúban is gyorsan kiderült, a magyar ellenzék segítségével felépített, Magyarország ellen a nyugati sajtóban zajló, összehangolt dezinformációs kampány könnyedén „kidurran”, ha az ember jogi érvekkel és „szikár tényekkel” felel a vádaskodásra.

– Bármilyen hangerőn is kiabálják, bármennyiszer ismétlik is el, hogy Magyarország és Lengyelország akadályozta meg a történelmi megállapodást, a valóság ezzel szemben az, hogy azoké a morális felelősség, akik az uniós szerződéseket megkerülve, ideológiai okokból át akarják írni a 27 uniós állam- és kormányfő egyhangú júliusi megállapodását” – hangsúlyozta Varga Judit, hozzátéve, legyen mindenki számára világos, Magyarország nem zsarolható.

Az igazságügyi miniszter azt is közölte, amint visszatérnek a korábban egyhangúlag elfogadott megállapodáshoz, vagy egy, ideológiai zsarolástól mentes és az uniós szerződéseknek megfelelő szöveg kerül újra a tárgyalóasztalra, Magyarország elsőként fogja azt elfogadni.

– Addig is mindent megteszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatsszon Európa-szerte, mert hisszük, hogy erre a tiszta, őszinte hangra rég nem volt akkora szüksége az öreg kontinensnek, mint napjainkban. A haza minden előtt – írta a Varga Judit.

Az uniós költségvetés jogállamisági kritériuma miatt vétózó Orbán Viktor is adott ki nyilatkozatot adott ki szerdán a témában.