Varga Judit: A magyar kormány gondolkodásmódja egyenes és tiszta

Varga Judit: A magyar kormány gondolkodásmódja egyenes és tiszta

Varga Judit igazságügyi miniszter a 2021. május 6-i Facebook-videójában (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekünk mindig Magyarország lesz az első! A portói csúcstalálkozó alkalmával sikerült interjúkat adnom helyi médiumoknak is, így például a katolikus Dies Irae online portálnak – írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter az interjú részleteiről is mesélt: „Az újságíró kérdéseire válaszolva elmondtam, hogy a magyar kormány gondolkodásmódja egyenes és tiszta: mindig a nemzet érdekeit tartjuk szem előtt. Bármit is mondjanak rólunk mások, az elmúlt 11 évben többször is bebizonyosodott, hogy a helyes utat járjuk.”

– A kritikusoknak pedig üzenjük, hogy ne csak elfogult médiumokból tájékozódjanak. Szakadjanak ki a buborékból, jöjjenek el Magyarországra és merjék megismerni az ismeretlent, előítéletek nélkül – tette hozzá.

Bár ez egy egyszerű gesztus volna, de ahogy Portugália egyik leghíresebb költője is mondta: Minden gesztus egy forradalmi cselekedet! – zárta bejegyzését Varga Judit.

Úgy tűnik, az Egyesült Államok is aggódik a magyar médiahelyet miatt, bár nem egészen úgy látja, ahogyan a magyar igazságügyi miniszter. Antony Blinken amerikai külügyminiszter április végén egy szűkkörű beszélgetésen – amelyen a Telex vett részt – a magyar médiahelyzet kapcsán úgy fogalmazott, hogy „a demokrácia szövetét a független hangok és független vélemények sokfélesége adja. Határozottan sürgetnénk a magyar kormányt, hogy biztosítson nyitott médiakörnyezetet”.