Varga Judit: Aggályos, hogy zárolták Trump Twitter-fiókját

Varga Judit: Aggályos, hogy zárolták Trump Twitter-fiókját

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Teljes mértékben osztom Merkel kancellár asszony véleményét, miszerint aggályos, hogy a Twitter zárolta Donald Trump felhasználói fiókját – erről Varga Judit igazságügyi miniszter írt közösségi oldalán hétfőn. A politikus arra reagált, Angela Merkel német kancellár hétfőn „problematikusnak” nevezte az amerikai elnök Twitter-oldalának végleges felfüggesztését.

Varga Judit szerint „új szintet lépett a magáncenzúra és eddig példátlan módon sújtott le. A digitális imperializmusban immáron nem számít, hogy az ember egy átlag felhasználó vagy éppen a világ vezető hatalmának demokratikus úton megválasztott elnöke, ugyanis kiderült, hogy mindkettőt egyetlen gombnyomással el lehet hallgattatni”. – Odáig jutottunk, hogy a gyakran temérdek munkával és anyagi befektetéssel felépített virtuális felületeket és kommunikációs csatornákat mindenféle felelősségvállalás nélkül, önkényesen tönkre lehet tenni. Mindez rávilágít, hogy valójában mennyire kiszolgáltatottak vagyunk a liberális közösségi média globális kontrolljának – írta a miniszter.

Trumpot azt követően függesztette fel a Twitter, hogy szerintük Trump tweetjei az erőszak ösztönzésére lehetnek alkalmasak. A leköszönő elnök által előszeretettel használt platformról korábban már kitiltották 12 órára egy olyan videója miatt, amelyen továbbra is a választási csalásról beszélt, miközben hívei megostromolták a Capitolium épületét.