Varga Judit benyújtotta az Alaptörvény 10. módosítását

Varga Judit benyújtotta az Alaptörvény 10. módosítását

Varga Judit (Fotó: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megvédjük a magyar embereket. Benyújtottam az Országgyűlésnek az Alaptörvény 10. módosítását – erről posztolt közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. A módosító javaslat már a parlament honlapján is olvasható, itt érhető el.

Mint írta, az orosz-ukrán háború a második világháború óta nem tapasztalt humanitárius helyzetet eredményezett és megváltoztatta az európai gazdasági kilátásokat is. – Ezen kihívások kezeléséhez és kivédéséhez hazánknak biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét. A háború elől menekülőket ellátjuk, a gazdasági károkat minimalizáljuk, a magyar családokat pedig meg fogjuk védeni! – zárta posztját.

A fenti indokok miatt az Alaptörvény módosítása arra ad lehetőséget, hogy a szomszédos országban felmerülő háborús helyzet, fegyveres konfliktus vagy humanitárius katasztrófa esetén a kormány veszélyhelyzetet hirdethessen, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése érdekében.

Azt, hogy az újraválasztott kormány ismét módosítaná az Alaptörvényt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be az április 21-ei kormányinfón. 

Címkék: Varga Judit