Varga Judit elmegy tanúskodni a Völner-ügyben, ha beidézik

Varga Judit elmegy tanúskodni a Völner-ügyben, ha beidézik

Varga Judit igazságügyminiszter (Fotó: Varga Judit / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Úgy gondolom, hogy a tanúzás állampolgári kötelezettség, tehát ha kapok ilyen megkeresést, akkor természetesen el fogok menni” – mondta az igazságügyi miniszter a Telex.hu-nak arra kérdésre, hogy tett-e vallomást a Völner-ügyben. Varga Judit péntek este a Mathias Corvinus Collegium miskolci regionális központjában tartott előadást, ezt követően válaszolt a portál kérdésére. A válasz egyben azt is jelenti, hogy még nem került sor a kihallgatásra.

Varga Judit kihallgatását a korrupcióval gyanúsított Völner Pál ügyvédje indítványozta – írta meg korábban a 24.hu. Papp Gábor erre azért van szükség, mert korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amelyekre szerinte kizárólag Varga tud válaszolni. Egyben igazolná is Völner írásban tett vallomásának állításait.

Papp elmondása szerint olyan kérdésekről van szó, minthogy az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben kit miért neveztek ki, vagy váltottak le a posztjáról. Erre pedig szerint a miniszter tudna válaszolni.

A védő úgy fogalmazott, álláspontja szerint „megkerülhetetlen” Varga Judit tanúkénti kihallgatása, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.