Varga Judit kiakadt a holland miniszterelnök kemény szavain

Varga Judit kiakadt a holland miniszterelnök kemény szavain

Varga Judit igazságügyi miniszter az unió Általános Ügyek Tanácsának luxemburgi tárgyalásán 2021. június 22-én (Fotó: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rutte úr a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg, amikor térdelésre szólította fel a magyarokat! – háborog a magyar igazságügyi miniszter a közösségi oldalán. A csütörtökön kezdődő EU-csúcsra érkezett Mark Rutte ugyanis a holland RTL beszámolója szerint kijelentette: a meleget a pedofilokkal összemosó törvény „ellentétes minden értékünkkel. Magyarországnak vissza kell vonnia ezt a törvényt, és térdre kell ereszkednie”.

A holland kormányfő még azt is hozzátette: „ha a magyar kormány nem vonja vissza a melegellenes törvényt, el kell hagyniuk az EU-t”. Érdekes módon erre az éles kijelentésre nem reflektált Varga Judit, csak a térdelős beszólásra. A miniszter közölte, amíg él, minden erejével azért fog harcolni, hogy „magyar embernek sose kelljen térdelnie se Rutte nevű, se semmilyen más gyarmatosító előtt”.

Mint megírtuk, a melegek megkülönböztetése ellen már 15 európai uniós tagállam tiltakozik közös levélben. A homofób pedofiltörvény miatt az Európai Bizottság elnöke is felszólalt, elítélve a törvényt, sőt, még Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára is bírálta a magyar szabályozást. Válaszul Orbán Viktor szégyenletesnek nevezte Ursula von der Leyen állásfoglalását.

A törvény kérdése ma este kerül – rendkívüli napirendi pontként – a tagállami vezetők elé.