Varga Judit: Magyarországon a médiában valódi pluralizmus érvényesül

Varga Judit: Magyarországon a médiában valódi pluralizmus érvényesül

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az az ország, ahol a médiában valódi pluralizmus érvényesül, kiüti a NGO-knál a biztosítékot, miközben a nyugat-európai liberális véleményhegemónia még csak el sem éri az elemzők ingerküszöbét – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, miután napvilágot látott a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontières – RSF) nemzetközi újságíró-szervezet a sajtószabadság 2022-es helyzetéről szóló jelentése, amelyben Magyarország ismét nyolc helyezést rontott a tavalyihoz képest.

Megjelent kedden Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontières – RSF) nemzetközi újságíró-szervezet a sajtószabadság 2022-es helyzetéről szóló jelentése. Magyarország 8 pontot rontva a 2021-es 92. helyről 7 helyezést javítva a 180 országot tartalmazó listán a 85. helyre kúszott fel.

Az RSF újságírókból és médiakutatókból álló döntőbizottsága öt mérőszám alapján állítja össze indexét és az újságírók elleni erőszakos bűncselekmények hiánya felhúzta az amúgy a gazdasági feltételek vagy a politikai befolyásolás területén Algéria szintjén lévő Magyarországot – írja a jelentést ismertető Telex.

– Érdekes látni, hogy az az ország, ahol a médiában valódi pluralizmus érvényesül, kiüti a NGO-knál a biztosítékot, miközben a nyugat-európai liberális véleményhegemónia még csak el sem éri az elemzők ingerküszöbét – kommentálta a hírt Varga Judit. –– Személyes tapasztalatból tudom, milyen nehéz a nyugat-európai buborékban megosztani olyan érveket és álláspontokat, amelyek nem egyeznek a liberális fősodor ideológiai elvárásaival. A véleménycikkeinket nem hozzák le, ha pedig esetleg olyan jól sikerül egy interjú, hogy az meggyőző lehet a nyugati olvasók számára is, akkor visszakoznak a megjelentetésétől. Mindeközben kérdések helyett csak elfogult vádakat fogalmaznak meg… Ez persze a liberális NGO-k szerint rendben van. Fontos ezért emlékeztetni őket: a valóság teljes megtagadása nem egyenlő a sajtószabadsággal! – írta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit a negyedik Orbán-kormány nyugati-európai médiában talán legtöbbet szereplő minisztere, médiaszerepléseiről itt írtunk részletesen. 

Címkék: média, Varga Judit