Varga Judit: Szabad és demokratikus választást láthatnak majd a nemzetközi szervezet küldöttei

Varga Judit: Szabad és demokratikus választást láthatnak majd a nemzetközi szervezet küldöttei

Varga Judit (Forrás: Varga Judit / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok után az európai baloldal is beavatkozna a magyar választásokba – legalábbis ez utóbbiról írt Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter arra hivatkozott, hogy zöldpárti és balliberális EP-képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához, levelük „természetesen” tele van a hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal. – Az európai baloldal célja egyértelmű: befolyásolni akarják a szavazás eredményét – közölte.

Varga Judit azt is felidézte, hogy az EBESZ az elmúlt években mindig küldött megfigyelői missziót Magyarországra, nincs ebben semmi különös, ez bevett szokás. – Ahogy az elmúlt években, úgy most is egy szabad és demokratikus választásról győződhetnek majd meg a nemzetközi szervezet küldöttei – szögezte le. Egyúttal beszédesnek nevezte, hogy 2006-ban nem aggódott ennyire a demokráciáért az európai baloldal, mint most.

Korábban Szijjártó Péter arról beszélt, hogy az Egyesült Államok megpróbál beavatkozni a jövő tavaszi országgyűlési választásokba, és arra törekszik, hogy leváltsák Orbán Viktort. A külügyminiszter arra számít, hogy be fogják vetni az úgynevezett Magnitsky-törvényt, amely lehetőséget ad arra, hogy szankciókat vessenek ki azokra az országokra, ahol felmerül a korrupció és az emberi jogok megsértése.