Varga Judit: Több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Varga Judit: Több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Varga Judit igazságügyi miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón Szombathelyen 2022. november 28-án (Fotó: MTI/Filep István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint hétszázezren töltötték ki és küldték vissza eddig a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit hétfőn Szombathelyen. Az igazságügyi miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció minden honfitársunk számára lehetővé teszi, hogy közvetlen módon megossza véleményét a magyar kormánnyal, elmondja, mit gondol az országunkat legközvetlenebbül érintő kérdésekről.

Mint mondta, a nemzeti konzultációk rendszerét Nyugat-Európában még kevesen értik, ami elég furcsa, hiszen a demokrácia egyik legközvetlenebb eszköze, amely lehetővé teszi, hogy ne csak négyévente, a választások alkalmával kerüljön kapcsolatba a kormány a választókkal, hanem a nemzet sorsát értintő legfontosabb kérdésekben folyamatos legyen a párbeszéd.

(MTI)