Varga Mihály: Politikai okokból tartják vissza a helyreállítási forrásokat

Varga Mihály: Politikai okokból tartják vissza a helyreállítási forrásokat

Varga Mihály (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Világosan látszik, hogy Magyarország és Lengyelország esetében politikai okai vannak a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források visszatartásának – jelentette ki Varga Mihály Brüsszelben, az uniós pénzügyminiszterek (Ecofin) tanácskozását követően kedden.

A pénzügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: Magyarország az elsők között, 2021 májusában benyújtotta nemzeti helyreállítási tervét, azonban a gyermekvédelmi törvény hazai elfogadása miatt az Európai Bizottság politikai alapokra helyezte a magyar terv megítélését.

Szavai szerint ez a keddi vita során megerősítést nyert, ugyanis az Európai Bizottság baloldali érzelmű gazdaságpolitikai biztosa, Paulo Gentiloni közölte, hogy a diszkriminációmentesség biztosítása az iskolai oktatásban az egyik fő érv a magyar helyreállítás finanszírozásának visszatartására.
– Magyarország ezt elfogadhatatlannak tartja. A tisztességes versenyt sérti az, amit az Európai Bizottság csinál – fogalmazott Varga Mihály.

A magyar kormányt a hazai ellenzék is bírálja az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt miatt, az ugyanis szerintük valójában csak arra szolgál, hogy összemossa a pedofíliát a homoszexualitással.