„Kormányközeli szereplők rendszeresen szeretnék befolyásolni, mi jelenjen meg a 24.hu-n”

„Kormányközeli szereplők rendszeresen szeretnék befolyásolni, mi jelenjen meg a 24.hu-n”

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa (Forrás: Centrál Médiacsoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rajta keresztül üzennek az elitnek: ha nem vagy velünk és kinyitod a szád, megtorlásra számíthatsz – ezt mondta Varga Zoltán médiavállalkozó, a Centrál Médiacsoport 500 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított tulajdonosa a Politicónak adott interjújában, melyet az Rtl.hu vett észre.

Azt mondta, alaptalan az ellene zajló eljárás, amellyel szerinte új szintet ért el a magyar kormány független szereplők ellen folytatott hadjárata. Szerinte az ellene indult nyomozás egyszerűen a szabad hangokat elhallgattató kampány része, és csak 20 százalékban szól róla, 80 százalékban az elitnek üzennek rajta keresztül.

Arról is beszélt, hogy kormányközeli szereplők rendszeresen szeretnék hívásokkal, üzenetekkel befolyásolni, hogy mi jelenjen meg a 24.hu-n. Megkerestek bennünket azzal, hogy ezek nem jó cikkek, le kell venni őket, mi pedig azt válaszoltuk, hogy nem vehetjük le – mondta Varga Zoltán. Hozzátette: a nyomás kiterjed az életmód-kiadványaira is, különösen a Nők Lapjára, ami nagy számban éri el a kormánynak fontos vidéki népességet. Kaptak olyan kéréseket, hogy szerepeltessenek fideszes politikusokat a Nők Lapja címlapján, de ezeket visszautasítják, mert az újság tartalmáról a szerkesztők döntenek – mondta.

Ami ellene zajlik, azt a megfélemlítés új formájaként értékeli, ami abban különbözik a korábbiaktól, hogy 2-12 év börtönnel sújtható, amivel gyanúsítják. Varga Zoltán szerint Magyarország a török és az orosz útra lép, a kormányt alapvetően zavarja a független média. 

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap online kiadása írta meg először, hogy Varga Zoltánt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Azt írták, a hatóság azt gyanítja, hogy az üzletember 500 millió forintot meghaladó összeggel károsíthatta meg az EU-s költségvetést egy – az érdekeltségébe tartozó – uniós forrásból létrehozott vállalkozás jóval áron aluli értékesítésével. Ügyvédje akkor azt mondta, ügyfele semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.