Több mint 160 gyereket látott el 24 óra alatt az ügyeletre egyedül maradó Szent János Kórház

Több mint 160 gyereket látott el 24 óra alatt az ügyeletre egyedül maradó Szent János Kórház

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egyedül maradt gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként a Szent János Kórház Észak- és Közép-Magyarország területére vasárnap délután – számolt be róla közösségi oldalán az intézmény gyermeksebésze, Kőnig Róbert.

Szerinte a kialakult helyzetet miatt rövid idő alatt nagyon-nagyon megnőtt betegforgalom, a mentők egymás után érkeztek az intézményhez. A poszt végére írt hashtag szerint 24 óra 163 gyermeket láttak el.

 

Lapunk megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFŐ) az üggyel kapcsolatban, válaszuk megérkezése után frissítjük cikkünket.

Frissítés: később Kőnig Róbert újabb poszttal jelentkezett, amiben arról írt: bár a szülők túlnyomó többsége megértette, hogy ez egy „vis major” helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, sajnos voltak páran, akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, rájuk törték az ajtót. – Iszonyú nehéz nyugodtnak maradni, mikor a gyermekünk bajban van, sőt esetleg fájdalmai vannak. De fontos megérteni azt is, hogy mi MINDENKI gyermekeiért vagyunk ott és nekünk minden gyermek fontos! – tette hozzá.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.