Védelmi innovációért felelős miniszteri biztost nevezett ki a honvédelmi miniszter

Védelmi innovációért felelős miniszteri biztost nevezett ki a honvédelmi miniszter

Porkoláb Imre (b) az Infotér konferencia nulladik napján Balatonfüreden 2022. október 18-án. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a konferencián bejelentette, hogy hamarosan létrejön a Védelmi Innovációs Kutatóintézet a Honvédelmi Minisztérium háttérintézményeként, amely az innovációs ökoszisztémába katonai oldalról lép be. A kutatóintézetet Porkoláb Imre vezeti miniszteri biztosként. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 1-jével – legfeljebb két évre – védelmi innovációért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Porkoláb Imre Zoltán dandártábornokot – olvasható a pénteken megjelent Hivatalos Értesítőben.

Porkoláb harcolt Irakban, Afganisztánban, szakértője a gerillaharcnak, a terrorellenes hadviselésnek. Az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő vezetést – és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja – írja a 24.hu.

Feladata, hogy „összehangolja a stratégiai szintű védelmi innováció társadalmi, kormányzati, közösségi, továbbá a szövetséges, illetve a hazai és nemzetközi üzleti környezettel kialakítandó együttműködési rendszerének tárcaszintű feladatait” és a védelmi innovációhoz kapcsolódó kutatási feladatokat és kísérleti fejlesztési tevékenységeket, felügyeli a védelmi innovációs ökoszisztéma kialakítását, figyelemmel kíséri a társadalmi ellenálló képesség fejlesztésével kapcsolatos hazai és nemzetközi erőfeszítéseket.

Ezért havi 200 000 forintot, költségtérítést és három fős titkárságot kap.

Mint ismert, a Honvédelmi Minisztériumból a napokban mentették fel Maróth Gáspár haderőfejlesztési államtitkárt és Fekete Szilviát, a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt. Őket még nem pótolták.