Véget ért a vizsgálat: nem a kirúgott fehérvári kórházigazgató hibázott

Véget ért a vizsgálat: nem a kirúgott fehérvári kórházigazgató hibázott

Egy sebtiben összehívott értekezleten a menesztett igazgatót, Csernavölgyi Istvánt kitüntették a kórház Szent György-emlékérmével is. Itt is zúgott a taps (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a székesfehérvári Szent György Kórház egy hónapja leváltott főigazgatója követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva leváltotta őt az emberi erőforrások minisztere – állapította meg a Hvg.hu információi szerint az intézményben lezajlott belső vizsgálat. A vizsgálatot az új főigazgató, Bucsi László indította, aki hétfőn megerősítette a lap értesüléseit.

A megyei lap információját megerősítve Csernavölgyi István beszélt először április 11-én a menesztéséről, és hogy annak hivatalos oka az, hogy az intézmény késve szolgáltatott adatokat a vírushelyzetről. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a kórház telefonon mindig pontosan továbbította az információkat. Ez pedig eleve nem is főigazgatói hatáskör, hanem adminisztrációs feladat, ő főigazgatóként a kollektíva többi tagjával „a nap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált”.

Ezt követően jelentette be az Emmi, hogy az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató irányítja az intézményt. Ez egy napig tartott, mert Kásler Miklós kinevezte az új főigazgatót, Bucsi Lászlót. A belső vizsgálat szerint pont Rieber felelt a késedelmes járványügyi adatszolgáltatásért, amelyre hivatkozva Kásler Miklós leváltotta Csernavölgyit.

Percekig szólt a taps a székesfehérvári kórház kirúgott főigazgatójának | Magyar Hang

Reiber István április 17-én lemondott orvosigazgatói posztjáról. Ez utóbbira a HVG információi szerint egyébként az új főigazgató kérte meg, aki az értesülést hétfői válaszában „korrektnek” nevezte.

Bucsi László amúgy azzal indokolta a belső vizsgálat elindítását, hogy Csernavölgyi István felállításának története nem kerek”. Hozzátette: ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a menesztett igazgató „tiszta”, akkor azt Csernavölgyi István „mellékelheti a további folyamatához, amit indít", és ha ez a rehabilitációjával végződik, akkor ő abban a pillanatban, amikor ezt elődje megkapja, feláll a székéből, és olyan gyorsan távozik, amilyen gyorsan érkezett. Ezt most meg is erősítette a lapnak.

Csernavölgyi utalt rá korábban, hogy munkaügyi pert indít, most azonban nem kívánta kommentálni a fejleményeket, ahogy az Emmi sem.