Végleg megmarad a lehetőség arra, hogy a háziorvosok telefonon keresztül írjanak fel gyógyszert

Végleg megmarad a lehetőség arra, hogy a háziorvosok telefonon keresztül írjanak fel gyógyszert

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. június 5-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A telemedicina, vagyis a telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás lehetőségét véglegesen megtartjuk – erről posztolt közösségi oldalán csütörtökön Kásler Miklos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője. Mint írta, szerda este aláírta a rendeletet, amelynek értelmében „a rendkívül sikeres és népszerű gyakorlat” a továbbiakban is elérhető marad.

– A telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás sok százezer honfitársunknak nyújt kényelmes és biztonságos lehetőséget. Arra bíztatom, elsősorban a járványügyi szempontból veszélyeztetetteket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel az előttünk álló időszakban is, ezzel tovább csökkentve megfertőződésük esélyét – tette hozzá Kásler.

A miniszter nemrég arról is posztolt: mélyen elítéli a vírustagadó egészségügyiseket, mert az emberek életét is veszélyeztetik.