Végrehajtó kellett ahhoz, hogy Bayer kifizesse a Hadházynak megítélt sérelemdíjat

Végrehajtó kellett ahhoz, hogy Bayer kifizesse a Hadházynak megítélt sérelemdíjat

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bevasalta a végrehajtó Bayer Zsolton azt a háromszázezer forintot, aminek megfizetésére a bíróság kötelezte őt – számolt be róla Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Emlékezetes: az LMP volt társelnöke, jelenleg független országgyűlési képviselő azért perelte be az akkor Magyar Idők néven megjelenő kormánylap publicistáját, mert Bayer a blogján arról írt: „Ha már Simicska így bedobta a gecizést, akkor át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli”. A 2017. október 31-ei írást követte egy november 26-ai, amiben Bayer leszögezte, „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember.” A problémája többek közt az volt, hogy Hadházy azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

A publicista egészen a Kúriáig ment el, de hiába, az ítélet szerint megsértette a parlamenti képviselő személyiségi jogait. A másodfokú ítélet arra kötelezte Bayert, hogy fizessen meg háromszázezer forint sérelemdíjat, valamint kérjen bocsánatot. Bayer ezt követően azt találta ki, hogy ötforintosokban fogja kifizetni az összeget. Az akkori Index arra jutott, hogy ez így 252 kilogrammot tenne ki. „Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára” – közölte Bayer.

Az ügy aztán tovább bonyolódott, miután Bayer közösségi felajánlásként ötforintosokat fogadott el híveitől. Hadházy kijelentette, hogy csak ötven darab ötforintost hajlandó elfogadni így, azzal a küldeménnyel pedig nem is találkozott, amit Bayer szerint leadtak neki a Képviselői Irodaház portáján. A képviselő leszögezte, a parlamenti őrség nem is vehet át küldeményeket, postán pedig egy pécsi feladó küldött csak neki egy kis dobozt, abban akár ötforintosok is lehettek, de ő bontatlanul visszaküldte.

– Nos, ennek a szórakozásnak vetett most véget a végrehajtó, aki a költségekkel együtt 379 ezer forintot hajtott be Bayertől. Természetesen az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt. Hanem az, hogy ez az ember legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Nyilvánvaló, hogy nem fogja őt az összeg földhöz vágni, épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását – írta Facebook-oldalán Hadházy.