Végrehajtókat küldött a TV2-re Donáth Anna

Végrehajtókat küldött a TV2-re Donáth Anna

Donáth Anna (Donáth Anna / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végrehajtókat küldött a TV2-re Donáth Anna, miután nem közölték a politikusról szóló helyreigazítást – ezt a Momentum európai parlamenti képviselője írta meg a Facebook-oldalán.

– Nem hajtották végre a bíróság jogerős ítéletét, ezért végrehajtókat küldtem a TV2-re. De valamiért annyira fontos nekik, hogy hazudjanak rólam, hogy ez sem hatotta meg őket. Azóta sem voltak hajlandók beolvasni a Tényekben a helyreigazítást, amire a bíróság kötelezte őket – írta Facebook-oldalán a Momentum politikusa. A helyzet odáig fajult, hogy már a TV2 cégkivonatába is bekerült: végrehajtás alatt áll a TV2 Média Csoport Zrt.

– Erősen kérdéses, hogy egy végrehajtás alatt álló médiacég mennyiben pályázhat eredményesen bármilyen közbeszerzésre vagy kulturális forrásra. Így valószínűleg azoknak az állami milliárdoknak egy részéhez is nehezebb lesz hozzájutniuk, amelyekből a propagandatévé évek óta él. Vajon mi lesz a fontosabb nekik: a pénz vagy a hazudozás? – tette fel a kérdést Donáth Anna.

A politikus februárban nyert jogerősen a TV2, az Origo és a Ripost ellen abban perben, melyet személyiségi jogai megsértése miatt indított. Az ítélet szerint a kormányközeli csatornáknak el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott. Bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak – ez azonban Donáth Anna elmondása szerint máig nem történt meg. A bíróság 4 millió forint sérelemdíj fizetésére is kötelezte a kormányközeli médiumokat. A sérelemdíjról Donáth Anna korábban azt nyilatkozta: eladományozza az összeget.

Címkék: Donáth Anna