Végül elérte a fideszes polgármester, hogy ne mindenszentek napján legyen a Videoton-Fradi rangadó

Végül elérte a fideszes polgármester, hogy ne mindenszentek napján legyen a Videoton-Fradi rangadó

Cser-Palkovics András (Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sportnyelven szólva: győzelem. Nyert a józan ész és a kegyeleti jog. Mindenszentek napján és Halottak napján sem lesz labdarúgó mérkőzés a Sóstón – így jelentette be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, hogy sikerült elérnie, ne november elsejére, vagyis mindenszentek napjára essen a Fradi és a MOL Fehérvár FC (régebbi nevén: Videoton) bajnoki rangadója a városban. A polgármester szerint ugyanis ez amellett, hogy kegyeleti jogot sértett volna, még konfliktusokhoz is vezetehetett volna, miután a MOL Aréna Sóstó nevű helyi stadion közel esik három köztemetőhöz is.

https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/4444020672339158?__cft__[0]=AZV-hjwZg3YGp-jxZifnVowxD7yiwrKF-bILHGnh2Bb_QvxEkx6I7JHT9IfIx3NgJa6f7iQQM2_hOJn6uutRQhXPbBV2fWVspCAWBRYK87iQfJWn8vZd8DH1_Qpz0flW9jqJQ5DoLH6TuDXJw9R2gLaNcBSlCqz8LtSWo4zAr54jNmC8PaZGTUESoJIdLVmhDQI&__tn__=%2CO%2CP-R

Eleinete egyébként úgy tűnt, nem biztos, hogy siker koronázza Cser-Palkovics erőfeszítéseit, például a közmédia sportcsatornája a neki írt, a városvezető szerint „cinikus” válaszlevélben részben a nézettséggel indokolta, hogy miért nem lenne jó más időpontot keresni a meccsnek.

Ugyanis november elseje idén vasárnapra esik, a meccs pedig délután lett volna. – Ami a 16.00-s kezdési időpontot illeti, tudatosan tettük ide. Az elmúlt évek kutatásai alapján (...) a vasárnap délutáni a legnézettebb műsorsáv a labdarugó NB I-es találkozók esetén. (...) A nézettség a sportág megítélése miatt is fontos, ezen nem szeretnénk változtatni – közölték a közmédia csatornája a polgármesterrel.

Végül a két klub közös kérvényt nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ), hogy a találkozót szombaton rendezhessék, amely azt el is fogadta. Így a meccs új időpontja október 31-e 19.30 lett.