VEKE: tovább nyomul a vasútgyilkos-buszlobbista csapat

VEKE: tovább nyomul a vasútgyilkos-buszlobbista csapat

A vonatra várva (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak örül a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE), hogy végre nem augusztus 21-én ér véget a szezon a MÁV számára, ugyanakkor a szervezet mégsem nyugodt a jövőt illetően. Úgy látja ugyanis, hogy tovább nyomul a „vasútgyilkos-buszlobbista csapat”, ami „újabb agyafúrt tervet eszelt ki.”

A VEKE sérelmezi, hogy szeptember 14. után nincs többé közvetlen vonat Keszthelyre, marad a két óránkénti IC Nagykanizsára. Ehhez megnyerték a gyorsbuszok megszüntetése miatt dühös kanizsai döntéshozókat, „akik nyomás alá helyezték a megrendelő minisztert és államtitkárt is, mondván Kanizsa megyei jogú város, Keszthely meg semmi, szóval nekik kell, azoknak meg nem jár. És ők voltak az erősebbek, a hangosabbak, dacára annak, hogy az utasszámok pl. nem igazolják vissza a fölényüket.”

Zalakomár és Zalaszentjakab így például egész évben két óránkénti IC-t kap a szervezet szerint, Keszthely és Hévíz környéke viszont semmit.

https://www.facebook.com/vekehu/posts/10157194966391987

A VEKE felidézte, hogy már tavasszal is zajlott egy vasútellenes hadjárat. Azóta a szervezet szerint az inga visszalengett, megszüntették a zalai közvetlen gyorsbusz-járatokat, és „a Volánbusz függetlensége odalett.” De ha a volánosok már nem is vesznek részt benne, a háború nem állt le – üzente a VEKE.

„Az egész terv lényege, hogy a borítékolható felháborodás nyomán vissza kelljen állítani a gyorsbuszokat legalább Keszthelyre és Hévízre, hiszen az napok alatt is megy, míg a vasúti menetrendet megváltoztatni hosszú idő és sok helyen lehet gáncsolni. Természetesen senkivel semmilyen egyeztetést nem tartottak, szándékosan, hiszen akkor ezeket a kisstílű manővereket nem lehetne előadni, egyből lebuknának” – írták.