Veréssel fenyegette meg az Országgyűlés alelnökét a fideszes újságíró

Veréssel fenyegette meg az Országgyűlés alelnökét a fideszes újságíró

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem rejtette véka alá ellenszenvét a Pesti Srácok újságírója egy szerdai Facebook-bejegyzésben. Több politikust is veréssel fenyegetett meg Ambrózy Áron, a Pesti Srácok nevű kormánybarát, jelentős fideszes és állami hirdetési pénzeket bezsebelő portál újságírója.

Az azóta törölt, ám lapunk által archivált posztot úgy vezette fel Ambrózy, hogy sérelmezi, hogy őt mentelmi joggal rendelkező „f*szfejek” rágalmazzák. Majd meg is nevezi a szerinte őt rágalmazókat: Brenner Kolomant, akit alig egy hete választottak meg a képviselők az Országgyűlés alelnökének (őt Bráner Kolompárnak nevezi), és Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét (őt pedig Horogkeresztes Lórándnak hívja). Ambrózy szerint őket a mentelmi joguk miatt nem tudja perelni.

Ambrózy a Facebook-bejegyzés alatti hozzászólásokban még jobban belemelegedett, jelezte olvasóinak, hogy ez nem fenyegetés, hanem ígéret. "Amint kiesik a parlamentből ... megkeresem és sz*rt is kipüfölöm belőle” - írta a Pesti Srácok munkatársa az Országgyűlés alelnökére utalva. Igaz, ugyanebben a bejegyzésben Keresztes Lóránt megverésétől mégis visszakozott.

A bejegyzés hozzászólói további ötleteket adtak neki, hogy kit kellene még megvernie: egy kommentelő Jakab Pétert ajánlotta Ambrózy Áron figyelmébe, aki erre azt reagálta: „őt is felírom a listára”. A bejegyzés (részben férfi) hozzászólói még Ambrózy figyelmébe ajánlották Donáth Annát és Cseh Katalint, a Momentum EP-képviselőit, Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, valamint „Bernit” is, amely név vélhetőleg a Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt jelenti.

Ambrózy Áron közéleti tevékenysége korábban sem volt mentes a durva megnyilvánulásoktól. Előbb a Hír Tv Keménymag című műsorából távolították el társaival együtt, mivel Jakab Péter Jobbik elnök zsidó származására célozgattak, majd a Demeter Szilárd vezette Petőfi Irodalmi Ügynökség által készített műsorból is távoznia kellett, miután társaival a németek kiirtásán viccelődött.

A németek kiirtásán viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában | Magyar Hang

A németség likvidálásával viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség frissen indult, Hajónapló című műsorában. A nyolcórás műsorfolyam végén kapott helyet azoknak az egykori keménymagosoknak a beszélgetése, akiket az Echo TV-ről inkább eltávolítottak az EP-kampány idején. Emlékezetes, tavaly év elején emlegették többször is a Jobbik politikusát Jákob Péterként, bár állításuk szerint nem Jakab zsidó származására utalgattak ezzel.

Nem hívják többet az Echo TV-be a jákobozókat | Magyar Hang

Miközben a kormánysajtó Gyöngyösi Márton évekkel ezelőtti parlamenti felszólalását kéri számon Karácsony Gergelyen, addig a Magyar Nemzetté átnevezett Magyar Időkben Lenhardt Balázs publikál, az Echo TV-n pedig jákobozzák a jobbikos Jakab Pétert. Lenhardt volt, aki korábban arról írt még, hogy „az MTK zsidó csapat, ezért nem szeretjük", egy másik alkalommal pedig a „holokauszt-iparról" adott be írásbeli kérdést.